Kuivajääpuhallus Turun ja Helsingin seudulla

Kuivajääpuhallus, eli kuivajääpuhdistus, on moderni, ekologinen ja hankaamaton puhdistusmenetelmä. Kuivajääpuhallusta voidaan käyttää teollisuudessa esimerkiksi sähkömoottorien puhdistamiseen, sillä menetelmä ei vaadi ollenkaan vettä. Kuivajääpuhdistus on monissa tilanteissa paras puhdistuskeino.
Kuivajääpuhallus on tehokas puhdistusmenetelmä

Miten kuivajääpuhallus toimii?

Kuivajääpuhallus toimii kuivajääpellettien ja paineilman yhteisvaikutuksen avulla. Kuivajäästä valmistetut pelletit puhalletaan paineilman avulla puhdistettavaan kohteeseen, ja pelletit irrottavat lian. Kuivajääpuhdistuksessa ei siis käytetä ollenkaan vettä, vaan lika irtoaa hiilidioksidijään/hiilihappojään avulla.

Vedetön ja puhdistusaineeton tekniikka jättää jälkeensä ainoastaan kappaleesta irronneen lian, joten likavettä tai muita aineita ei jää puhdistuspaikalle. Kuivajääpuhallus on myös ekologinen puhdistustapa, sillä puhalluksessa käytetään ainoastaan kierrätettyä hiilidioksidia.

Kuivajääpuhalluksen hyödyt:

  • Tehokas mutta pehmeä – sopii kaikille pinnoille
  • Ei synny pölyä
  • Vedetön puhdistustapa
  • Jäljelle jää vain irronnut lika
  • Ei pesuaineita
  • Ekologinen menetelmä
  • Myrkytön ja hajuton
  • Voidaan tehdä sisällä ja ulkona, talvella ja kesällä

Kuivajää on kiinteään olomuotoon puristettua hiilidioksidia, jonka lämpötila on noin –79 °C. Hiilidioksidi on teollisuuden sivutuotetta, joka olisi muuten päässyt ilmakehään. Kuivajääpuhalluksessa hiilidioksidi käytetään siis toiseen kertaan, joten menetelmä auttaa kierrättämään hiilidiksidia.

Mihin kuivajääpuhallus sopii?

Kuivajääpuhallus sopii erilaisiin teollisuuden puhdistustarpeisiin, kuten esimerkiksi sähkömoottorien puhdistamiseen. Yksi kuivajääpuhdistuksen keskeisistä eduista piilee siinä, että menetelmä on täysin kuiva. Puhdistuksessa ei siis käytetä ollenkaan vettä tai pesuaineita, joten se soveltuu herkille pinnoille ja laitteille.

Menetelmää voidaan käyttää myös hirsitalojen seinien puhdistamiseen homeesta sekä muihin julkisivupesuihin. Ympäristö on täysin kuiva pesun jälkeen, joten kuivajääpuhallus sopii hyvin kohteisiin, joissa ei saa kastella ympäristöä vedellä tai pesuaineilla.

Tämän ansiosta kuivajääpuhdistus sopii myös sisätiloihin. Vettä ei tarvitse siivota lattioilta, joten käytännössä puhalluksen irrottama lika vain imuroidaan tai lakaistaan pois. Paikat pysyvät siis erittäin siisteinä kuivajääpuhdistuksen ansiosta.

Jos tarvitset kuivajääpuhallusta Turun tai Helsingin alueella, niin ota yhteyttä meihin. AuraCleanilla on kattava kokemus kuivajääpuhdistuksesta, joten lopputulos ei takuulla jätä kylmäksi!

Miksi kuivajääpuhallus on niin tehokasta?

Teho perustuu kolmeen perustekijään: kineettiseen energiaan, lämpöshokkiin ja sublimaatioon.

Kineettisellä energialla tarkoitetaan sitä, että kuivajääpuhalluksessa hiilidioksidipelletit iskeytyvät puhdistettavalla pinnalle ääntä nopeammin.

Lämpöshokki puolestaan tarkoittaa sitä, että puhdistettavaan likaan kohdistuu suuri lämmönvaihtelu. Lika kylmenee nopeasti, minkä takia likakerrokset heikkenevät. Nopean jäähdytyksen saanut lika haurastuu ja irtoaa helpommin.

Sublimaatio mahdollistaa kuivan ja pesuaineettoman puhdistuksen. Sublimaatiolla viitataan siihen, että kuivajääpelletit kaasuuntuvat ja haihtuvat ilmaan, kun ne osuvat kohteeseen. Tämän ansiosta kuivajääpuhalluksessa ei tarvitse käyttää pesuaineita tai puhdistuskemikaaleja.

Kuivajääpuhallus Turussa ja Helsingissä

Kun tarvitset kuivajääpuhallusta, niin AuraClean pystyy auttamaan. Teemme kuivajääpuhdistukset ammattitaitoisesti ja ripeästi teollisuustiloissa, taloyhtiöissä sekä muissa kohteissa. Ole meihin yhteydessä, ja selvitetään paras sekä kustannustehokkain palvelu!

Toimialueitamme ovat Turku ja muu Varsinais-Suomi sekä Helsinki ja pääkaupunkiseutu. Tarvittaessa huristelemme muuallekin.

Scroll to Top