Yllätyksiä lattian alla osa 1: Levyt ja villat sekaisin Uudenkaupungin Kirjastotalossa

Alapohjan suurtehoimurointi Asbestmen Oy:n apuna

Uudenkaupungin Kirjastotalo vuodelta 1854 on yksi maamme vanhimpia toimivia kirjastorakennuksia. Talo rakennettiin alun perin kouluksi ja sitä on laajennettu vuosien saatossa neljä kertaa. Kaupunkilaisten rakastamassa maamerkissä on tilaa nyt kaikkiaan 1049 m2. Kun talossa huomattiin sisätilaongelmia pari vuotta sitten, alkoi mittava korjausprojekti historiallisen kohteen kunnostamiseksi.

Kirjastotalon sisäongelmien syynä oli 1980-luvulla lautalattian päälle laitettu muovimatto ja sen alla oleva tasoite, jonne oli päässyt vuosien saatossa kehittymään etikkahappoa. Aluksi urakoitsijat ajattelivat ongelman ratkeavan muovimaton poistolla ja tasoitteen hiomisella, jotta puu pääsisi taas hengittämään. Rakennus olikin kaksi vuotta tyhjillään toiveena, että etikkahappo haihtuisi itsestään pois.

Edes parin vuoden tuuletus ei kuitenkaan auttanut poistamaan Kirjastotalon sisätilaongelmia, joten turkulainen AsBestMen Oy kutsuttiin paikalle purkamaan koko vanha lautalattia pois. AsBestMen Oy on tehnyt asbesti- ja muita haitta-ainepurkuja Varsinais-Suomessa jo parinkymmenen vuoden ajan. Lisäksi remonttien yhteydessä tehtävät lakisääteiset asbestikartoitukset työllistävät yritystä.

”Silloin 80-luvulla remontoidessa oli tapana muovittaa kaikki paikat, mikä ei ole hyvä asia”, AsBestMenin työnjohtaja Juhana Sara pudistaa päätään. Jotta kaikki Kirjastotalon ongelmakohdat saataisiin poistettua, tuli koko lattian runko vetää puhtaaksi. Tässä vaiheessa Juhana soitti vanhalle työkaverilleen AuraCleanin Marko Hietaselle, että nyt olisi imuautolle tarvetta.

AuraCleanin ahkeroidessa arvokkaan kohteen parissa lattian alta paljastui ikävä yllätys. Puhallusvillaa piti olla enemmän kuin levyvillaa, mutta asia olikin juuri päinvastoin – levyvillaa oli tuplamäärä. Levyvilla on huomattavasti puhallusvillaa hitaampaa imuroida, joten projektin aikataulu uhkasi venyä. ”Mutta tähän on AuraCleanissa reagoitu hienosti: nyt siellä on kaksi imuautoa ja enemmän miehiä, niin homma toimii taas”, Juhana huokaa helpottuneena. AsBestMen pystyy taas pitämään kiinni urakan sovituista aikatauluista.

Juhana suositteleekin AuraCleaniä kenelle tahansa, joka tarvitsee alapohjan suurtehoimurointia. ”Moni ei vaan vielä ymmärrä kuinka paljon imupalvelujen käyttö oikeasti nopeuttaa urakkaa verrattuna miestyövoimaan. Jos lapionvarrella tuommoista villaa alkaisi pistämään säkkiin ja kantamaan pihalle, niin aikataulu olisi monikymmenkertainen. Vaikka se palvelu kustantaakin jonkun verran, oli se sitten tuntiveloitus tai kuutiohinta, niin kyllä se maksaa itsensä ajansäästössä takaisin.”

AsBestMenin Juhana toivoo, että tulevaisuudessa yhteistyö AuraCleanin kanssa syvenee entisestään: ”Kun meillä on välillä sellaisia kohteita, joissa imuauton käyttö helpottaa ihan hirveästi.”

Lue lisää imuautosta ja suurtehoimuroinnista täältä.
Ota yhteyttä tai kysy tarjousta täältä.

Kannattaa ottaa myös meidän LinkedIn, Facebook ja Instagram seurantaan!

Jaa:

Scroll to Top