Työntekijätarina: Kai Vikstedt

Työ kiinteistöjen ja teollisuuden puhdistuksen parissa on vaativaa, mutta tyydyttävää, sillä kädenjäljen näkee heti. Hurtti huumori auttaa jaksamaan ajoittain raskasta työtä. Näin kertoo oululaissyntyinen Kai ”Kaitsu” Vikstedt, jonka rakkaus toi vähälumiseen Varsinais-Suomeen.

Emännän perässä etelään

Kai ”Kaitsu” Vikstedt ajoi kahdeksan vuotta linja-autoa Oulun paikallisliikenteessä, vaikkei kovasti välittänytkään vuorotyöstä. ”Sitä saattoi olla ensin iltavuoro yhteentoista-yhteen saakka yöllä. Siitä yhdeksän tunnin päästä alkoi seuraava työvuoro”, Kaitsu kuvailee työn raskautta. Onneksi emännän perässä tuli muutettua Oulun lakeuksilta Varsinais-Suomeen ja piti löytää uusi työ lähempää.

Näin Kaitsu päätyi AuraCleanin leipiin marraskuussa 2021 – yrityksen ensimmäisenä ulkopuolisena työntekijänä. Kokemusta suurtehoimuroinnista ja muista vaativista puhdistusalan töistä Kaitsulle oli jo ehtinyt karttua Savon sydämessä Kuopiossa kolmen vuoden verran, joten remmiin oli helppo liittyä.

Pohjoisen pojan ikävä lunta

Kaitsu kuvailee työtään AuraCleanissa mukavaksi, raskaaksi ja aikaansaavaksi. Hän pitää siitä, että suurtehoimuroinnin, kuivajääpuhdistuksen ja muun työn jäljen näkee heti. Kaitsu haluaa ehdottomasti jatkaa samaa hommaa yrityksessä myös lähivuosina. Siitäkin huolimatta, että Oulun runsaslumisia talvia on välillä ikävä. ”Vähänkään kun tulee enempi lunta tai vähän liukkaampaa, niin turkulaisilla loppuu ajotaito siihen”, Kaitsu kuittailee paikallisille.

Sattumuksia työmailla

Huumori on Kaitsun mukaan kukkinut myös työmailla vuosien saatossa. Eikä ihme. Pidä siinä sitten pokkaa, kun rakennuksien alapohjista voi löytyä melkein mitä vaan: aina kissan luurangosta 60-luvun Seura-lehtiin. Kaitsu muistaa myös hyvin sen kerran, kun hän oli saanut imuauton letkun vihdoin sidottua kiinni ja kajautti tyytyväisenä ilmoille Die Hard -elokuvasta tutun sitaatin: ”Yippee-Ki-Yay Motherf…”! Jostain syystä virolaisilta työkavereilta ei meinannut nauru loppua.

Hyvällä porukalla aikaansaavaa työtä

AuraCleanin tiimiin oli Kaitsun mukaan helppo tulla ja hän mainitsee työkaverit parhaaksi osaksi työtään. Hyvästä tiimihengestä kertoo se, että työkaverit kysyvät rohkeasti toisiltaan tarvittaessa neuvoa miten työ tulisi tehdä parhaalla mahdollisella tavalla:

”Se on uskomatonta, miten Marko on onnistunut keräämään tämmöisen hyvän porukan tähän.”

Kaitsu kuvailee itseään perus duunariksi, muttei millään muotoa vähättele AuraCleanissa tekemäänsä työtä. Päinvastoin. Pohjoisen pojan silmissä loistaa ylpeys, kun hän virkkoo: 

”Ajatelkaa sillain hauskasti, että periaatteessa, ilman tätä ammattikuntaa ei tämä maailma pyöri. Että sen verran kova porukka.”

Jos sinäkin haluat osaksi kovaan porukkaan, ota yhteyttä täältä.
Lue lisää AuraCleanista työnantajana täältä.
Kannattaa ottaa myös meidän LinkedIn, Facebook ja Instagram seurantaan

Scroll to Top