Työntekijätarina: Valtteri Urponen

Työntekijä Valtteri Urponen seisoo AuraCleanin imuauton vieressä valkoisessa haalarissa firman logolla varustettu huivi päässään ja hymyilee.

Turussa asuva 33-vuotias Valtteri Urponen on tehnyt työtä suurtehoimuroinnin ja -puhalluksen parissa jo pitkään. AuraCleanille hän päätyi tänä keväänä. Vapaa-ajallaan Valtteri soittaa punktyylistä musiikkia bändinsä kanssa ja käy aktiivisesti keikoilla. Hänellä on myös vankka teoria siitä, miksi AuraCleanille on päätynyt töihin niin monta intohimoista musiikinharrastajaa:

”Kai muusikot on tarpeeksi hulluja näihin hommiin!”, Valtteri nauraa.

Tarkkuutta ja jonkin verran voimaa

Valtteri tekee AuraCleanilla pääsääntöisesti suurtehoimurointeja ja esimerkiksi sepelin ja vaahtolasin puhalluksia. Tulevaisuudessa hän haluaisi ottaa mukaan palettiin myös kuivajääpuhdistuksia ja muita mielenkiintoisia pesuhommia.

Valtterin mukaan vaativissa puhdistustöissä tarvitaan tarkkuutta ja jonkin verran voimaakin. Lisäksi pitää seurata mitä ympärillä tapahtuu, ettei tule mitään ikäviä yllätyksiä. Erittäin tärkeänä asiana hän mainitsee oikeanlaisen asenteen, että ajoittain raskasta työtä haluaa ylipäätään tehdä.

”Tämä ei ole vaikea työ oppia, mutta tekijöitä ei silti tunnu hirveästi löytyvän”, Valtteri harmittelee.

AuraCleanilla arvot kohdillaan

Valtterilla on kaksi ammatillista tutkintoa muilta aloilta – oppi vaativiin puhdistustöihin on tullut työn kautta. Hän oli aikoinaan rakennusfirmassa tekemässä julkisivusaneerauksia, mutta sen alan töitä oli vain yhdeksän kuukautta vuodesta. Hiljaisen sesongin ollessa päällä oli helppoa seurata entistä työkaveria suurtehoimuroinnin ja -puhalluksen pariin silloiselle työnantajalle.

Vaikka Valtterilla on vankka kokemus alalta, AuraCleanilla hän on ollut vasta runsaan kuukauden. Hän vaihtoi työpaikkaa yksinkertaisesti parempien työolojen takia. Erityisesti työturvallisuudesta huolehditaan AuraCleanilla hänen mukaansa esimerkillisesti. Valtteri tuntee nyt omien arvojensa olevan linjassa yrityksen arvojen kanssa. Vaihto ei miestä kaduta: ”Paljon paremmin asiat tuntuvat toimivan”, Valtteri kiittelee.

Ilmaista liikuntaa ja omaa rauhaa

Valtteri pitää työstään kovasti. ”Työssä on tärkeää, että saa tehdä työt omassa rauhassa kunnolla valmiiksi”, hän toteaa. Joskus hän toivoisi työmaiden työnjohtajilta enemmän ymmärrystä suurtehoimuroinnin haasteista ja miksi työtahti on joskus hitaampaa, joskus nopeampaa.

”Irtohiekkaa imee vaikka kuinka monta kuutiota päivässä, mutta märkää savea saa samassa ajassa pois vain 2-3 kuutiota”, Valtteri havainnollistaa.

Ahtaanpaikan kammokaan ei tunnu miestä vaivaavan, sillä Valtteri sanoo mieluisimpien työtehtävien olevan juuri maan alla. Omien sanojensa mukaan hän voisi pysytellä kuukaudenkin päivät laatan alla kaivamassa tunneleita esimerkiksi uusille putkistoille. ”Ahtaanpaikankammo olisi varmaan käynyt tässä työssä aika äkkiä selväksi, kun välillä joutuu ahtautumaan ties mihin hiirenkoloihin, että saa työn tehtyä”, Valtteri pohtii.

Valtteri pitää myös siitä, että työn jäljen näkee sitä mukaa, kun sitä tekee: ”Välillä sitä alapohjassa työskennellessä ihan hämmästyy, että oho, onpas taas menty monta metriä eteenpäin”. Se lämmittää aina mieltä, kun alkuun haastavalta vaikuttanut työmaa onnistuukin nopeammin tai paremmin, kuin mitä odotti, hän jatkaa ylpeänä.

”Lisäksi tämä työ on erittäin hyvää liikuntaa”, Valtteri kuittaa nauraen.
Työntekijä Valtteri Urponen on betonikuopassa ison harmaan letkun kanssa pukeutuneena suojapukuun ja naamariin.

Jos sinäkin haluat osaksi kovaan porukkaan, ota yhteyttä täältä.
Lue lisää AuraCleanista työnantajana täältä.
Kannattaa ottaa myös meidän LinkedIn, Facebook ja Instagram seurantaan

Scroll to Top